View media
Jumbo blog

Een ode aan slecht weer

Een ode aan slecht weer

De volgende depressie ten westen van ons diept op de warme golfsroom met de dag verder uit. Hij blijft liggen ter hoogte van Cape Cod wachtend op het startschot om de oceaan over te scheren. Hij staat te trappelen om te vertrekken onze richting op want ook deze depressie stuurt zijn deining ver vooruit.

Zeeziek
Als op de kermis op een dolle stier beweegt het schip afwisselend rond al zijn assen. Stampen en slingeren, dompen en gieren met alle verschillende combinaties achter elkaar. Op de brug beweegt men als slechte dansers op een verplicht familie feest. Een combinatie van buikdansen met een beetje gangnam style. De spiegel eitjes van de chef draaien door de pan als een drol in een wc pot. De matrozen zijn zeeziek en hun zonnig bruin aziatisch gekleurd huidje neemt gedurende de werkdag verschillende bijzondere en opmerkelijke kleuren aan. Alle europeanen aanboord hebben nergens last van behalve van het morsen van de soep.

Moeder Natuur
Hopelijk blijft de depressie bij Cape Cod nog even hangen. De voorspellingen geven wel die indruk maar het zal niet bijzonder zijn als deze oceaan zijn kwade en woeste karakter komt tonen. Nog een paar dagen kluunen en dan kruipen we op de Grand Banks onder New Foundland. Een stuk oceaan uit de film a perfect storm met een karakteristieke steile golfslag waar menig paard de hik van krijgt. We zullen daar aankomen met wind in de rug met de depressie ten zuiden van ons. Mocht dit niet zo zijn dan is het niet verstandig daar te varen en zal de zeestraat noord van newfoundland genaamd straat van Belle island uitkomst kunnen bieden. Maar dat hoop ik niet. Na de ene teleurstelling na de andere zal moeder natuur mij toch wel eens goed gezind zijn? Of is er een jonas aanboord..... Heb de bemanning nog niet horen fluisteren...

Captain MV Fairlift
Dennis Terpstra

Share this page
  • Share this on Twitter
  • Share this on Facebook
  • Share this on LinkedIn
  • Send this by Email
  • Direct link